sobota, 20 kwietnia 2013

Jajka faszerowane ricottą i łososiem

Śniadanie wiosenne, to takie pachnące słońcem poranki, kiedy na stole lądują pachnące masłem brioszki, miód i camembert.
Mrużąc oczy pijesz czarną kawę z gorącym mlekiem i słuchasz symfonii żurawiej wrzawy.
Taki świat w końcu się u mnie rozpoczął.
Witaj Wiosno!!!


Składniki :
5 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżki sera ricotta
100 g wędzonego łososia
łyżka chrzanu
sól i pieprz
 10 połówek orzechów włoskich do dekoracji

Ugotowane jajka przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Zrobić farsz : żółtka, ricotta, chrzan i posiekany łosoś ( odłożyć trochę do dekoracji ); wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Szprycą wyciskać farsz do jajek. Udekorować kawałkami łososia i połówkami orzechów włoskich.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. tak wlasnie bylo !!! Choc snieg pruszyl w Wielka Noc to sniadanie z lososiowymi jajami i pachnacymi brioszkami byla dla mnie cudownym odpoczynkiem, czasem z ukochana osoba i relaxem/odreagowaniem ....
    Zycze Wszystkim takich WielkichNocy.

    OdpowiedzUsuń