piątek, 8 marca 2013
Naleśniki ogniste
SKŁADNIKI : / 4 naleśniki/
Naleśniki :
szklanka mąki
szklanka mleka
jajko
szczypta soli
łyżeczka kminu rzymskiego
rozgnieciony 1 ząbek czosnku
łyżeczka imbiru
szczypta chilli
Przyprawy podsmażyć na patelni, dodać do reszty ciasta i zmiksować. Odstawić do lodówki na 30 minut.
Farsz :
6 ziemniaków ugotowanych i pokrojonych w plastry
2 cebule posiekane
łyżeczka gorczycy
łyżeczka kurkumy
sól, pieprz
Wszystko razem podsmażyć.
Smażyć cienkie naleśniki, zawijać w nie farsz i podawać z jogurtem naturalnym i siekaną kolendrą.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz